Salgın döneminde aklımıza, gönlümüze düşen fikirleri, çağrışımları, denemeleri, hikâyeleri, masalları, çizimleri ve başka hangi alanda üretim yapmak istiyorsak o alandaki içerikleri birbirimizle paylaşabilmek için topluluğumuzdan herkesin katılabileceği bir “korona hafızası” tutmaya başladık.

Bu kez üyelerimizden Mina Kocailik ve Helin Serindağ, karantina sürecinde birlikte yaptıkları “Karantinada Deniz Anası” isimli resmi paylaştılar.

“Sevgili Ekofil Topluluğu,
Bazı kuşlar söylediler ki korona döneminde yapılan üretimleri derlemek ve belki bir kitap haline getirmek gibi tatlı halleriniz varmışmış. Biz, Mina Kocailik ve Helin Serindağ, karantinada bir resim yaptık ve bunu sizle paylaşmak istedik. İsmi “Karantinada Deniz Anası”. Akrilik boya. Aslında bizim için çok eğlenceli bir süreç oldu, çünkü önceden birbirimizin resimlerini hep çok beğenirdik, iltifatlar düzerdik ve hiç kolektif bir çalışma yapmamıştık. Karantinayı birlikte geçirdik ve ilk kez birlikte resim yaptık. Rüyalar kurduk, yükseldik, birlikte sergi yaparız dedik, onuncu dakikada, çok yükseldik. Oyun oynar gibi yaptık bu resmi, çok spontane, plansız ve sadece sezgilerimizle çizdik, önceden ne çıkacağını bilmeden ve sonunda ikimizin bambaşka tarzı güzel bir birlik oluşturdu ve çok hoşumuza gidiyor şimdi bu resme bakmak. Çok şükür. İşte böyle. Aşağıda da işte resmimiz var. ”

Korona Hafızası Ekofil Topluluğu üyelerinin korona salgını dönemindeki duygu, düşünce ve yaratımlarını paylaşmaları için açılmış bir alandır. Korona Hafızası kapsamında yayımlanan eserlerin içerikleri tamamen sahibine aittir. Ekofil bu kapsamda gönderilen katkıları temel ilkelerimize uygun olduğu müddetçe herhangi bir seçme, eleme ve ayrım yapmadan yayınlamaktadır.

Pin It on Pinterest