Ekofil dağıtım noktalarımızı tanımaya devam ediyoruz. İkinci konuğumuz Balıkesir Edremit’teki eski bir dövüş sanatları okulunu sadece bedene değil zihne ve ruha da hitap eden bir “dojo” ya dönüştürmek için kolları sıvayan Yağmur ve Oğuzhan.
Kimdir/nedir?
İda Dojo bir Uzak Doğu Disiplin Sanatları merkezidir.
Ne iş yapar?
Aikido, karate, yoga, meditasyon ve beden-zihin ilişkisi üzerine çalışmalar yapar.
Ekofil dağıtım ağına neden katıldı?
Uzakdoğu sanatları sanıldığının aksine sadece dövüşmeyi ya da savunmayı öğretmekten öte hayata dair bütüncül ve barışçıl bir bakış açısı oluşturmayı hedefler. Bu yüzden fikri besleyecek kaynaklara yer vermek istedik.
Hangi günler/saatler ulaşılabilir?
Tam kapanma olmadığı sürece haftaiçi 11:00-20:00 arası ziyaret edilebilir.
Nasıl iletişime geçilebilir?
Oğuzhan Yılmaz / Yağmur Kutlar
0505 700 31 05
www.idadojo.org
www.instagram.com/idadojo
Gelenler kitabın yanında neler bulabilir/ne tür etkinliklere katılabilir?
Yetişkin ve çocuklara özel Aikido, Karate, Yoga gruplarına katılabilirler.
Bir süper gücü olsa ne olsun isterdi?
Tahin-pekmez

Ekofil, topluluk destekli bir yayıncılık modeli tasarlamak, uygulamak ve geliştirmek için bir araya gelmiş, gezegenin ve insanlığın selametini önemseyen yazar, çizer, çevirmen, editör ve okurlardan oluşan bir girişim. Ekofil Yunanca oiko (ev) ve phile (sever) kelimelerinden türetilmiş bir terim. “Ev” ile kastedilen, şimdilik tek evimiz olan dünya gezegeni. Ekofil, evimiz ve üzerindeki tüm varlıkların iyiliğini gözettiği müddetçe her konu ve alanda yayın yapmayı amaçlıyor.