Mersin’deki dağıtım noktamız Kültürhane; adının hakkını veren bir kültür ve dayanışma merkezi, bir buluşma noktasıdır. Ve elbette Ekofil kitaplarına da gönül ve mekânlarında yer verir.

Kimdir/nedir?
Kültürhane, Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin KHK yoluyla işten çıkarılma sürecinde, üniversite ile ilişkileri kesilen Mersin Üniversitesi imzacılarından bir kısmının 2017’de kurduğu bir kafe-kütüphanedir.

Ne iş yapar?
Adı üstünde kafedir, kütüphanedir; ama daha önemlisi buluşma mekânıdır, kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapar. Pandemi dönemi öncesinde hemen her gün yüzyüze etkinlikler yapmaktaydı (söyleşi, atölye, dinleti, film gösterimi, kitap sohbetleri, topluluk buluşmaları…). Pandemi ile birlikte uzun kapanma dönemlerinde daha önce de yapılan ama oranı daha az olan çevrimiçi etkinliklerin sayısı epeyce arttı. Ayrıca yerel tarih ve güncel yerel haberler üzerine de düzenli programlar yapıyoruz. Yüzyüze ve çevrimiçi etkinliklerin nerdeyse tamamı YouTube hesabımıza yüklü: https://www.youtube.com/mersinkulturhane

Ekofil dağıtım ağına neden katıldı?
Kültürhane esasında kitap veya başka ürün satış amacıyla kurulmuş bir yer değil; kafe ve kütüphane hizmeti veriyor. Ancak dayanışma adına çeşitli kolektiflerin veya kooperatiflerin ürünlerini satmak için aracı oluyor. Ekoloji alanı Kültürhane’nin özel hassasiyet taşıdığı bir alan. Bu konuda çok sayıda söyleşinin yanısıra ÇİTTA Gıda Topluluğu’nun buluşmalarına da evsahipliği yapıyor; atıksız, plastiksiz ve yerelden temin edilen ürünlere dayalı hizmet sunmaya gayret ediyor. Kompost başta olmak üzere çeşitli ekolojik eğitimler organize ediyor. Velhasıl Ekofil’in nefis kitaplarının dağıtım noktası olmaktan gurur duyuyor.

Hangi günler/saatler ulaşılabilir?
Haftaiçi ve Cumartesi 10:00-20:00 arası, Pazar günü ise 12:00-20:00 arası açıktır.

Nasıl iletişime geçilebilir?
Sosyal medya platformlarından ve web sayfasından ulaşılabilir.
Websitesi: http://www.kulturhane.org/
Facebook: kulturhanemersin
Twitter: @kltrhn
Instagram: kulturhane.mersin
Youtube: mersinkulturhane

Gelenler kitabın yanında neler bulabilir/ne tür etkinliklere katılabilir?
Gelenler kafemizin sunduğu yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilir, dayanışma amaçlı satışa sunulan kooperatif/zanaatkâr/yerel üretici ürünlerinden alabilir, kütüphane tarafında kitap okuyabilir veya ders çalışabilir, atölye-dinleti-söyleşi ya da film gösterimi günlerinde onlara katılabilir.

Vermek istediği bir mesaj var mı?
Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var, yeter ki yan yana durup birbirimize kulak kabartalım.

Bir süper gücü olsa ne olsun isterdi?
Tüm süper güçlerin ve süper güce ve/veya bir takım üstünlüklere ya da ayrıcalıklara sahip olma hissiyatının yok olmasını isterdi.

 

Pin It on Pinterest