Kimdir/nedir?

Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği (Şiddetsizlik Merkezi), 2015 yılında kurulmuş, şiddetsizlik ve şiddetsiz örgütlenme üzerine çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

Ne iş yapar?

Şiddetsizlik Merkezi; adil, barışçıl ve eşitlikçi bir geleceğin inşasında, şiddetsizliğin araçlarını ve mücadele biçimlerini paylaşarak, birlikte üreterek sivil toplum örgütlerini ve aktivistlerin güçlenmesini amaçlar. Bunun için şiddetsizlik, şiddetsiz eylem, şiddetsiz örgütlenme alanında yazılı ve görsel kaynakları çoğaltır, bu alanda atölyeler gerçekleştirir.

Ekofil dağıtım ağına neden katıldı?

Ekofil’in katılımcı, bütüne faydalı, adil ve özenli olma istediği, bizim yapmak istediklerimizle ve vizyonumuzla da kesişiyor. Şiddetsizlik Merkezi olarak, ofisimizi mekana ihtiyaç duyan gruplarla paylaşıyoruz. Bu kesişimsel yer ve mekanı paylaşabilme gücümüz ekofil dağıtım ağına katılmamızı sağladı. Böyle birdayanışma alanına dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Hangi günler/saatler ulaşılabilir?

Pazartesi 10.00-18.00 arası, bunun dışındaki günler telefon yada mail yoluyla iletişim kurarak ulaşabilirsiniz.

Nasıl iletişime geçilebilir?

Merkezle merhaba@siddetsizlikmerkezi.org adresine mail atarak ya da +90 212 2441269’u arayarak iletişim kurabilirsiniz.

Gelenler kitabın yanında neler bulabilir/ne tür etkinliklere katılabilir?

Merkeze gelenler, şiddetsizlik alanındaki kaynaklara da ulaşabilir, şiddetizlikle ilgili yaptığımız sohbetlere katılabilirler.

Vermek istediği bir mesaj var mı?

Her gün, her koşulda, hep birlikte şiddetsiz bir dünya!

Bir süper gücü olsa ne olsun isterdi?

Dünyanın şiddetsiz, barışçıl ve adil olmasını isterdik.

Pin It on Pinterest